Fertőtlenítés vegyszer nélkül, az ÓZON erejével, kedvező áron.

Köszöntöm a fertőtlenítés vegyszer nélkül weboldalán

Ózongenerátor

Ózongenerátor

Környezetbarát, 100% vegyszermentes berendezés, mely alkalmas az ózon előállítására a levegőből. A fertőtlenítés után az ózon 3. molekulája oxidálja a kórokozót, majd visszaalakul belélegezhető levegővé. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, így elhalnak. Friss steril levegő marad utána. A hatékonysága egyedülálló tulajdonságain alapszik. Nem tárolható, nem szállítható. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Fertőtlenítő képessége 99,9%-os. Behatol az elérhetetlen felületekbe is. Mindenhol használható, ahol fontos, és szükséges a steril környezet, a friss tiszta levegő.

Az ózonról

Forrás: Wikipédia
Az ózon és az oxigén egymás allotróp módosulatai. Az ózon szúrós szagú, mérgező gáz. Standard hőmérsékleten és nyomáson, (nagy tömegben) halványkék árnyalatú. -112 °C alatt sötétkék folyadék, -193 °C alatt sötétkék kristály. Az egyik legerősebb oxidálószer. Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű. Szagát – ami még 500 ezerszeres hígításban is érezhető – rendszerint a klóréhoz hasonlónak találják, de koncentrációjától függően szegfű, széna, kén-dioxid vagy nitrózusgáz illatúnak is érezhetjük.

Forrás: Wikipédia
Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Helyiség fertőtlenítést követően elengedhetetlen a kezelt terület alapos szellőztetése. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül.

Forrás: Wikipédia
A belőle felszabaduló naszcens oxigén erősen roncsoló hatású, ezért fertőtlenítő, sterilizáló szerként is használják. A baktericid (baktériumölő), virucid (vírusölő) hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését – bizonyos stádiumokban, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. A sejteket gyenge enzim bevonatuk sérülékennyé teszi a vírusok betörése ellen, de így egyben az oxidációra is érzékenyek lesznek. Az ózon aktív oxigén molekulája így eloxidálja és megtisztítja a testet a vírusos sejtektől, amiket a szervezet egészségesekkel pótol. Az ózon oxidálja a rosszindulatú sejtek külső lipid falát is. Keringési betegségek esetén az összetapadt vörösvérsejtek gátolják a vérkeringést a kis hajszálerekben, és csökkentik az oxigén-felszívódást is. Az ózon megszünteti az összetapadást, és helyreállítja az oxigén-szállító képességet. A szövetek oxigén-ellátása nő, mivel egyrészt nő a nyomás az artériákban, másrészt csökken a vér viszkozitása. Az ózon oxidálja a felesleges lerakódásokat az erekben, kitisztítja a véredényeket. Az ózon élénkíti az oxigén anyagcserét is. Stimulálja egyes tisztogató, sejtfal-védő enzimek képződését és az ATP termelődést is, aktiválja az immunrendszert, az interferonok termelődésének növelésével. Mióta az emberek rájöttek az ózon kedvező hatására, számos helyzetben alkalmazzák fertőtlenítésre, baktériumok és vírusok elpusztítására. Így derült fény arra, hogy az ózon hatásos a tályog, kólibaktérium, a pseudomonas fluorescens baktérium, a szalmonella megbetegedést okozó baktérium , a haemolitikus urémiás szindrómáért felelős baktérium, a kolerabaktérium, a hepatitis B vírus antigénje, a hepatitis A vírus antigénje, az A típusú influenza és a HIV elleni kezelésre. Mindezen baktériumok és vírusok ellen az ózon rendkívül gyors és hatásos ellenanyagnak bizonyult.

Kérdések-Válaszok

Mit pusztít el az ózon?

Kellemetlen szagok, mikroorganizmusokat, baktériumokat, vírusokat, penészt, gombát, ágyi poloskát, poloskát, rágcsálókat, stb.

Mennyire megbízható ez az eljárás?

Fertőtlenítő képessége 99,9%-os.

Behatol az elérhetetlen felületekbe is?

Igen, mivel az ózongenerátoros eljárás nem folyékony hanem a levegő részecskéit alakítja ár, így ahová a levegő bejut oda az ózon is.

Asztmás vagyok, számomra hasznos lehet az ózon használata?

Igen, mivel fentebb leírtuk, hogy sokmindent elpusztít így pl.: a hálószobába való alkalmazása steril környezetet teremt így tiszta steril levegőt eredményez.